BÖRJESSONS SJÖTAXI & CHARTERBÅTAR IDAG

Trots företagets namn Sjötaxi utförs idag väldigt få taxibåtstransporter. Taxibåtstrafiken i skärgården har med åren minskat, vilket bland annat beror på fler och större privatbåtar, tätare kollektivtrafik samt att våra båtar genom utvecklingen blivit större, tekniskt mer avancerade och härav mer kostnadskrävande. Någon heltäckande jour för taxitrafik har vi härav ej längre.

Börjessons Sjötaxi driver idag 4 båtar, passagerarfartygen "Fjordskär", "Lyrön", den lilla ribbåten "Ribskär" till specialuppdrag samt mätfartyget "Sensor".
Den dominerande verksamheten är charter med catering samt av transporter av grupper till resturanger och resmål utefter kusten och i skärgården.
Sommarhalvåret är naturligtvis den intensiva perioden för vår verksamhet men vi vill gärna påtala att med våra varma och ombonade båtar går det utmärkt att genomföra arrangemang året om.

Företaget drivs av Henrik Börjesson med hjälp av sonen Olle Börjesson (4:e generationen),Skeppare, däcksmän och serveringspersonal,

Cirka 8 personer är i genomsnitt verksamma dagligen inom rörelsen under sommarhalvåret.
Företagets kontor är beläget på Styrsö Tången, i samma fastighet som Båtebackens Café, här bereds även all catering till våra båtar.

I tur och ordning består företagets verksamhet idag av:

Charter med catering
Transporter av grupper
Marina undersökningsuppdrag
Service till handelssjöfart
Taxitransporter

  
Lyrön kör
Tappade du sajtens ramar? Klicka här.